Thursday, August 23, 2012

ကေလးငယ္မ်ား အစားအေသာက္ႏွင့္ အိုင္က်ဴ ဆက္စပ္ေန


ကေလးငယ္ မ်ားအား၂၄လ (အသက္၂ႏွစ္) အထိ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေသာ အစား အေသာက္မ်ား ေကြ်းေမြးၿပီး အသက္ရွစ္ႏွစ္ အရြယ္တြင္ စစ္ေဆးၾကည့္ရာ ၌ ယင္းကေလး မ်ားမွာ အိုင္က်ဴ ျမင့္မားေနေၾကာင္း ဩစေၾတးလ် သုေတသီမ်ား က ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။ အက္ဒီေလ့ဒ္ တကၠသိုလ္ မွ ေဒါက္တာလီဆာစမစ္သာတို႔ အဖြဲ႕က ကေလးေပါင္း ၇ဝ၀ဝအားေလ့လာၿပီး အစဥ္အလာအား ျဖင့္ ကေလးမ်ား ကိုေကြ်းသည့္ အစားအစာ၊ ကေလးအတြက္ အသင့္ ျပင္ဆင္ ထားေသာအစားအစာ ၊မိခင္ႏို႔တိုက္ေကြ်းျခင္းႏွင့္အသင့္ စားအစားအေသာက္မ်ား ေကြ်း ေမြးျခင္း စသည္တို႔ကို ခြဲျခားေလ့ လာခဲ့သည္။

" ကေလးအသက္ ၂ႏွစ္ အတြင္း မွာဦးေႏွာက္ တစ္႐ွဴးေတြဖြံ႕ၿဖိဳး ဖို႔ အာဟာရဓာတ္ေတြလိုအပ္ပါတယ္။ အစားအေသာက္ေတြက ကေလးရဲ႕ အိုင္က်ဴအေပၚ ဘယ္လို သက္ေရာက္ သလဲဆိုတာ သိ ခ်င္လို႔ အခုလို ေလ့လာခဲ့တာပါ" ဟု ေဒါက္တာစမစ္သာကေျပာ ၾကားသည္။ ေျခာက္လအထိ မိခင္ႏို႔တိုက္ေကြ်းၿပီး ကေလးအစာစား သည့္အခါ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်ိစ္မ်ားထည့္ေကြ်းၿပီး ၁၅လႏွင့္ ၂၄ လ အၾကား သစ္သီးဝလံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား စားေသာက္ရ သည့္ ကေလးမ်ားမွာ အသက္ရွစ္ႏွစ္ အရြယ္တြင္ အိုင္က်ဴႏွစ္မွတ္ ပိုမိုျမင့္မားေနေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။ ဘီစကစ္၊ ေခ်ာကလက္၊ အေအးဘူးမ်ားႏွင့္ အသင့္စား အာလူးေၾကာ္ကဲ့သို႔ အစားအေသာက္မ်ားသာ စားသံုးခဲ့ရေသာ ကေလးငယ္မ်ားတြင္ အိုင္က်ဴနိမ့္ေနသည္ကိုေတြ႕ရသည္ဟု သု ေတသီမ်ားကေျပာသည္။

No comments:

Post a Comment