Tuesday, November 6, 2012

အေရျပား ကင္ဆာ အတြက္ မစား သင့္ေသာ အစားအစာ ခုနစ္မ်ိဳး


သင့္အေရျပားကို အေကာင္းဆံုး ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္တဲ့ အစား အစာ ေတြရွိ သလိုပဲ၊ အေရျပားကင္ဆာ အတြက္ အႏၱရာယ္ရွိတဲ့ အစား အစာေတြ လည္းရွိ ပါတယ္။ 

ကင္ထား၊ ဖုတ္ထားေသာ အစာမ်ား 
ကင္ထားဖုတ္ထားတဲ့ အစားအစာ ေတြထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြ က က်န္းမာတဲ့ အေရျပားျဖစ္ေပၚမႈကို တားဆီးတတ္တာေၾကာင့္ပါ။ ၾကက္သား၊ ဝက္သားနဲ႔ အမဲသားေတြကို ေသခ်ာ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး စားေပးဖို႔ အေမရိကန္ ကင္ဆာေရာဂါဌာနက အႀကံျပဳထားပါ တယ္။ ဆဲလ္မြန္ငါးက သင့္က်န္းမာေရး ကိုအေထာက္အကူျပဳတဲ့ အိုမီဂါသရီး ဖက္တီးအက္စစ္ေတြ ပါဝင္တယ္ဆိုေပ မယ့္ ကင္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ သင့္ကို ပိုၿပီး အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစမွာပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ငါးကိုလည္း ခ်က္ျပဳတ္စား ေသာက္ပါ။
ေပါင္မုန့္ျဖဴ 
ျဖဴေဖြးေအာင္လုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ ဟာ အမွ်င္ဓာတ္ပါဝင္မႈနည္းသြားပါ တယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အ တြက္ အမွန္တကယ္လိုအပ္ၿပီး ကင္ဆာ ျဖစ္ေပၚမႈကို အားေပးတတ္တဲ့ အဆိပ္ အေတာက္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔ကိုသာ ေရြးပါ။ အခ်ိဳမ်ားေသာ အသင္႕လုပ္မုန့္မ်ား သၾကားမ်ားစြာပါဝင္တဲ့ မုန္႔ေတြ ေၾကာင့္ အမ်ိဳးအစား (၂) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ နဲ႔ အဝလြန္တာမ်ိဳးေတြျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ျမင့္တက္ကာ ေနေရာင္ျခည္ဓာတ္ကို တိုက္ထုတ္ေပး ႏိုင္တဲ့ဆဲလ္တစ္မ်ိဳးထြက္ေပၚမႈကိုအား နည္းေစတဲ့အတြက္ ေနေလာင္ဒဏ္ခံရ ခ်ိန္မွာ အေရျပားကို ပိုၿပီး ထိခိုက္ေစႏိုင္ ပါတယ္။ 
ေဟာ႕ေဒါ႕မ်ား 
ေဟာ့ေဒါ့၊ ဆလာမီနဲ႔ ေဆာ့ေစ့ေတြ ဟာ အဆီမ်ားစြာပါဝင္တတ္ၿပီး ကင္ဆာ ရွိသူေတြ လံုးဝမစားသင့္တဲ့အစားအစာ ထဲမွာ ပါဝင္ပါတယ္။
 မာဂ်ရင္း 
မာဂ်ရင္းကို အသီးအရြက္ဆီနဲ႔ တျခားအဆီမ်ိဳးစံုအျပင္ ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႔ျပဳျပင္ ထုတ္လုပ္ထားတာေတြလည္း ရွိတတ္ၾက ပါတယ္။ အဲဒီအဆီေတြက အဝလြန္ဖို႔ကို ဦးေဆာင္ေနတတ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကင္ဆာရွိသူေတြအတြက္ ပိုၿပီးေရွာင္သင့္ ပါတယ္။ 
ျပဳျပင္ထားေသာ ႏို့ 
အေရျပားကင္ဆာရွိသူေတြ အေန နဲ႔ အဆီရရွိမႈနည္းတဲ့ အစားအစာေတြကို ေရွာင္ၿပီးသားဆိုရင္ေတာင္ ႏြားႏို႔မွာပါဝင္ တဲ့ သဘာဝအဆီဓာတ္၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ေတြက သင့္အ တြက္ အက်ိဳးရွိေစတာေၾကာင့္ သဘာဝႏို႔ ကို ေသာက္ပါ။ 
မိႈတက္ေနေသာ ေျမပဲေထာပတ္ 
ေျမပဲေထာပတ္ဟာ သင့္အေရျပား က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳပါ တယ္။ ဒါေပမဲ့ ေျမပဲေထာပတ္ကို ေရခဲ ေသတၲာထဲမွာ ထည့္မသိမ္းမိရင္ မိႈတက္ လာတတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီမိႈထဲမွာ ကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ အႏၱရာယ္ရွိပါတယ္။  

No comments:

Post a Comment